Stichting Dakloos Dier.nl

Cynthia Thissen

Mede-oprichtster, bestuurslid, projectleider

Cynthia is de drijvende kracht achter Stichting Dakloos Dier. Zij regelt al onze acties en projecten en begeleid onze vrijwilligers. Verder is ze professioneel trimster.

Ik ben Cynthia, geboren en getogen in Limburg. Ondanks dat mijn thuisgevoel in Limburg het sterkste is, heb ik ook een aantal fijne jaren gewoond in Friesland en in België. Nu ben ik weer terug bij de bron en woon ik samen met mijn vriend in Heythuysen.

Mijn passie voor dieren begon heel jong en was altijd al in de ban van dieren. Hierdoor waren mijn hobby’s en ook mijn studies volledig gericht op het verzorgen van dieren. Ik ben gediplomeerd dierenartsassistente paraveterinair en HBO geschoold wildlife manager. Die passie voor dieren en steun van mijn lieve vriend hebben er vervolgens ook voor gezorgd dat we langzaam maar zeker naar deze fantastische stichting toe gegroeid zijn.

Vanzelfsprekend was het niet, want vroeger was ik eigenlijk meer een dieren-mens. Maar door de jaren heen heb ik zoveel lieve en zorgzame mensen mogen ontmoeten dat mijn beeld van de wereld in het positieve veranderd is. Ik haal enorm veel plezier om mensen te leren kennen die dezelfde doelen delen als wij.

Samen goedgemutst op missie om zoveel mogelijk dieren te helpen

Johan Van Wambeke

Mede-oprichter, Bestuurslid, Voorzitter

Johan neemt de zakelijke kant van de stichting op zich. Hij is professioneel software- en web ontwikkelaar. Hij houdt van gezelligheid en ondernemerschap en dit het liefst gecombineerd.

Ik ben Johan, oorspronkelijk uit België, dus voor de Nederlanders ben ik een Belg, en voor de Belgen een Nederlander. Eigenlijk voel ik me geen van beide, ik ben gewoon ergens opgegroeid en woon nu weer ergens anders. Ik voel me net zo goed thuis in Bali of in Thailand, liefst reis ik de wereld rond terwijl ik werk.

Ik gebruik mijn ervaring als software ontwikkelaar binnen automatisatie om te zorgen dat alles binnen de stichting vlot loopt. Ook denk ik altijd 2 stappen vooruit wat we nodig hebben om te groeien en houd een gezond tempo zodat we niemand te zwaar belasten.

Ik vindt het belangrijk dat onze vrijwilligers ongehinderd en zonder stress hun passie kunnen uitvoeren. Daarom probeer ik te zorgen dat ze de middelen krijgen om datgene te doen wat ze hun blij maakt, zonder al de rest.

Je begint een stichting omdat je veel dieren wil helpen, maar al snel leer je dat het eigenlijk gaat over de mensen.

Chantal Rongen

Mede-oprichtster, bestuurslid, secretaris

Chantal brengt jaren aan medische kennis met zich mee, heeft een super aanstekelijke can-do houding en is ondernemend en weet van aanpakken. Chantal onderhoudt de contacten met de gastgezinnen.

Ook ik stel mij graag aan u voor. Mijn naam is Chantal Rongen, ik woon samen met Fred, onze dochter Juul en onze 2 katten in Zwijndrecht. Ik zeg altijd; ik ben een verdwaalde Limburger in de randstad ;)

Ik heb de afgelopen 10 jaar met veel plezier als paraveterinair gewerkt en ben momenteel bezig met een nieuwe uitdaging, namelijk de opleiding tot operatie assistent. Maar mijn passie zal toch zeker bij de dieren blijven. Het helpen van de (zwerf)katten geeft veel voldoening! Hetgeen wat ik graag doe is het helpen bij de TNRC acties, hierbij kan ik mijn werk als paraveterinair blijven beoefenen en het heeft zoveel voldoening wetende dat we deze dieren op dat moment de allerbeste zorg geven, wat ze ook verdienen!

Toen ik de vraag kreeg of ik deze stichting mee wilde opzetten, heb ik er ook helemaal niet over hoeven nadenken, ik ben onwijs trots op ons en op onze mooie toekomstplannen!

Soraja Vromen

bestuurslid, Adoptie coördinator

Soraja neemt als vrijwilliger het adoptieproces van onze katjes op zich. Zij zorgt voor de eerste contacten en zoekt naar de juiste match!

Mijn naam is Soraja, ik woon samen met mijn vriend Rob en twee katten Luusje en Lina in Koningslust.

Ik werk als communicatiemedewerker bij een zorgorganisatie, maar heb altijd een grote liefde voor dieren gehad. Ik ben grootgebracht met veel dieren om mij heen, niets was te gek voor mijn ouders! Die liefde voor dieren heb ik dan ook zeker aan hen te danken!

Helaas kwamen we er rond mijn 15e achter dat ik voor de meeste dieren allergisch ben, maar dat mag mij niet weerhouden om ze te helpen! In 2020 kwam ik in contact met Cynthia en Stichting Dakloos Dier en uiteindelijk bloeide dit uit tot iets moois! Opvangen is voor mij helaas geen optie, maar wel het regelen van de adopties en de zoektocht naar hun forever home.

Mijn hart maakt telkens weer een sprongetje als een ‘zwerfkat’ uitbloeit tot huiskat en niet meer buiten hoeft te leven. Adopteren is echt het mooiste dat er is, je geeft ze een tweede kans!

Gabby otten

First responder

Gabby is vaak als eerste ter plaatse om mensen met raad en daad bij te staan.

Hoi. Ik ben Gabby 47 jaar en woon in Blerick samen met mijn man, zoon,7 katten en 1 hond In 2018 heb ik in Venlo een kattencafe gehad, katten zijn al vanaf mijn geboorte een rode draad door mijn leven. Altijd thuis katten gehad, opvang gedaan via een andere stichting, kattencafe en nu stichting dakloos dier. Ik hoop dat er vele gastgezinnen bij komen zodat wij deze katten kunnen gaan helpen.